recept: Körözöttes sajttekercs, Kifőzde
Körözöttes sajttekercs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg trappista sajt,
30 dkg körözött


A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig melegítjük, míg formálhatóan puha lesz. Nem kell forralni, forrásközeli hőfok pompásan megteszi. Fontos, hogy a sajt belül is puha legyen, különben nem tudjuk nyújtani.
Ha kívül-belül puha, óvatosan leszűrjük, deszkára vagy nedves ruhára kiborítjuk és sodrófával fél cm vékony lappá nyújtjuk.
Rásimítjuk a körözöttet és szorosan fölcsavarjuk, zömítjük, formáljuk.
Behűtjük 2-3 órára, majd hidegen fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságában.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: körözött

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.16. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:40:33 - 1.81)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez