Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
40 dkg trappista sajt, 30 dkg körözött |
A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig melegítjük, míg formálhatóan puha lesz. Nem kell forralni, forrásközeli hőfok pompásan megteszi. Fontos, hogy a sajt belül is puha legyen, különben nem tudjuk nyújtani. Ha kívül-belül puha, óvatosan leszűrjük, deszkára vagy nedves ruhára kiborítjuk és sodrófával fél cm vékony lappá nyújtjuk. Rásimítjuk a körözöttet és szorosan fölcsavarjuk, zömítjük, formáljuk. Behűtjük 2-3 órára, majd hidegen fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságában. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|